Cateva mituri/bad practices intalnite

cyburg.eu-mituri-seo-inorod

#1 Numarul de pagini indexate

Numarul de pagini indexate nu este relevant dacă aveți pagini generate. De exemplu, pentru magazinele online se pot genera multe pagini fără conținut, dar indexarea acestor pagini nu are nici un efect pozitiv asupra rank-urilor pe cuvintele cheie importante. De fapt, conținutul duplicat sau prea slab poate avea un efect negativ asupra rank-urilor datorita algoritmului panda. Puteți citi aici mai multe despre panda si care ar fi soluțiile pentru conținutul duplicat.

#2 Keyword stuffing

Este o practica black hat foarte veche si care nu mai funcționează, dar am întâlnito recent. Cuvântul sau cuvintele cheie sunt repetate fie in meta descriere, fie in conținut si sunt ascunse cu un cod javascript sau CSS(puse in spatele unei imagini sau facute aceeasi culoare ca fundalul) .

 #3 Reclamele adwords pot influenta rank-ul

Exista doua teorii conspirative care zic ca Google îți va scădea sau ridica rank-ul daca platesti reclame. Pot sa spun din experienta ca acest lucru nu se întâmplă. Dar de asemenea si Matt Cuts zice într-un video ca acest lucru nu se întâmplă, indiferent de bugetul pe adwords.

#4 SEO is dead

De fiecare data când apar algoritmi noi sau o modificare a motoarelor de căutare, multi „experti” spun ca optimizarea SEO a devenit o industrie moarta. Nu mai functioneaza metodele vechi(good old days), dar apar metode noi. Cum zicea Rand Fishkin astazi nu putem fi doar experți seo.

#5 Trebuie creata o pagina pentru fiecare cuvant cheie.

Daca aveti niste cuvinte cheie similare le puteți combina într-un singur titlu. Astfel puteți avea ca „target” mai multe cuvinte cu un singur articol. Pe Moz este un exemplu mai vechi cu Batman.

#6 Exista o densitate de cuvinte ideala

Nu exista un număr ideal de a repeta un anumit cuvânt cheie pe o pagina. Acel cuvânt cheie trebuie introdus introdus în conținut natural si nu forțat pentru a atinge un anumit procent. Google începe sa înțeleagă din ce in ce mai bine despre ce este vorba în conținut.

Alte sfaturi

Inca o chestie de care ar trebui sa aveți grija sunt reclamele. Daca o mare parte din site este ocupat de reclame atunci acest lucru poate sa va influențeze rank-urile pe google. Mai ales dacă o mare porțiune din partea de sus a sitului este dedicat reclamelor. Puteti citi mai multe intr-un articol publicat pe Search Engine Land.

Credits: Multumesc mult lui Mihai Aperghis de la vertify.ro pentru feedback-ul acordat si sugestii dar si lui Silviu Popovici.

Acum că ați descoperit miturile din SEO, probabil că doriți să știți care sunt metodele corecte de promovare. Acestea le puteți afla citind ghidul online gratuit de promovare a magazinelor online. Cele mai multe sfaturi prezentate acolo le puteți aplica și pentru celelalte tipuri de website-uri.

Daca aveti alte sugestii puteți lăsa un comentariu mai jos :). Orice feedback este binevenit.

2 Responses to “Top 6 Mituri SEO”

  • Alina

    As mai adauga : insiruirea a zeci de cuvinte cheie in meta tag-ul keywords, schimb de linkuri cu directoare web, comentariile pe bloguri, inscrierea in directoare web, numar f mare de backlinkuri pentru a ameliora pozitionarea (e un mit, conteaza calitatea si de multe ori poti urca doar prin content si cateva backlinkuri bune)

  • Emil

    Poate unul din cele mai importante …. „La ce sa fac Social Media ca in Ro nu sunt multi utilizatori”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.