backlink image

Backlinkurile constituie cu siguranță o componenta majora pentru orice campanie de optimizare seo deoarece ele sunt un criteriu important pentru Google atunci când decide pe ce poziție să îți afișeze website-ul. După cum afirmă Matt Cutts, în ciuda scandalurilor legate de backlinkuri, fără ele calitatea rezultatelor atunci când efectuezi o căutare utilizând celebrul motor de căutare ar scădea dramatic. Backlinkurile vor continua să se afle la baza criteriilor de evaluare Google și de aceea acest top cu surse de backlinkuri te va ajuta să îți îmbunătățești considerabil imaginea și îți va mări popularitatea în ochii puternicului gigant.

Cele mai bune surse de backlinkuri sunt:

1. Backlinkurile interne

Ce poate fi mai ușor decât să pui linkuri către website-ul tău în interiorul website-ului tău? Dacă ai impresia că Google nu le va lua în considerare pentru că se vede clar că linkurile sunt ale tale și tu faci trimitere către conținutul scris de tine chiar pe website-ul tău, pot să te asigur că nu este deloc așa. Este perfect normal și rezonabil să faci trimitere în interiorul website-ului tău de la o pagina la alta prin linkuri interne. Ele ajută deasemenea la stabilirea ierarhiei paginilor și a conținutului de pe website-ul tău.

Pentru a automatiza această muncă pe wordpress eu folosesc un plugin extrem de util numit internal link builder .

2. Blogging

Cea mai bună sursă sursă de backlinkuri e blogging-ul. Dacă postezi des și cu regularitate, aceasta nu numai că îți va aduce mai mulți vizitatori, dar îți va permite să creezi noi și noi backlinkuri către articolele și conținutul postat anterior pe website-ul tău.
De obicei bloggerii sau webmasterii nu pun linkuri către alte website-uri în articolele lor pentru că nu vor să avantajeze competiția. Totuși, această regulă este încălcată atunci când conținutul tău este foarte valoros și trimiterea către website-ul tău le crește valoarea postării lor. Aceasta este clasica situație câștig-câștig: lor le crește reputația pentru articole de calitate, iar tu vei obține backlinkuri care îți vor crește valoarea pentru Google.

Nu știi despre ce să scrii? Tot ce trebuie să faci e să citești știrile. Scrie un articol de actualitate despre un eveniment care loc în comunitatea ta. Atașează o poză relevantă și postează articolul pe rețelele sociale. Cu siguranță nu va trebui să aștepți prea mult până la apariția primelor reacții.

Dacă vrei să te menții organizat/ă pluginul editorial calendar pentru wordpress te va ajuta să planifici orele la care vrei să postezi, oferindu-ți posibilitatea să utilizezi un meniu drag&drop pentru a-ți vizualiza postarile și să le aranjezi în funcție de ora potrivită când dorești să le publici.

3. Guest blogging

Odată ce începi să scrii, vei ajunge să cunoști și oameni din aceeași branșă. Dacă ești capabil(ă) să scrii articole de calitate, webmasterul îți va permite să scrii un guest post pe blogul lui, oferindu-ți astfel atât backlinkul dorit cât și vizibilitate organică.

Aceasta este sursa mea preferată de backlinkuri pentru că mă ajută să îmi creez o reputație bună și, în același timp, cresc valoarea blogului-gazdă printr-un articol care va fi apreciat de un număr mare de persoane.

4. Profiluri pe alte website-uri

Când te înscrii și îți creezi un profil pe website-uri, de obicei acestea îți permit să adaugi și un link către blogul/website-ul tău. Ai o pagină de facebook? Un cont pe twitter? Iată șansa ta să obții noi backlinkuri din profiluri!

5. Presă

Dacă ai un produs extraordinar de ce să nu afle cât mai mulți de el? Plătește pentru o reclamă în ziarul local. Un link către website-ul tău provening dintr-o sursă cu o reputație bună îți va aduce mai mulți vizitatori și, în același timp, îți va îmbunătăți statutul.

6. Comentarii pe bloguri

Atunci când interacționezi cu oameni pe alte bloguri, automat vei obține și tu feedback. Nu e nevoie de agresivitate și disperare, scopul nu trebuie să fie să comentezi la cât mai multe postări și bloguri adăugând pur și simplu un link către website-ul tău ca un spammer. Lasă-te antrenat în discuții și cu siguranță momentul oportun pentru a le arăta noilor tăi prieteni munca ta nu va întârzia să apară.

7. Recenzii

Toată lumea citește recenzii înainte să cumpere un produs mai ales online. Poți obține backlinkuri din recenzii fie de la website-urile de specialitate care au recenziile ca obiect de activitate sau poți să discuți cu un un blogger să îți scrie o recenzie și să o posteze pe blogul lui, obținând astfel și backlinkuri prețioase.

8. Forumuri și comunități online

Dacă ești bun la ceea ce faci, de ce să nu afle toată lumea? Ajutându-i pe alții pe forumuri sau colaborând cu experți din aceeași branșă cu tine îți poți crește popularitatea și nu numai că vei avea ocazia să adaugi linkuri către website-ul tău în acel mediu, dar vei obține și recunoaștere din partea profesioniștilor ceea ce va atrage oportunități pentru colaborări fructuoase și noi clienți.

9. Videoclipuri

Ai un produs excelent? Arată-l întregii lumi printr-un video. Despachetează-l, descrie-i calitățile, convinge-i pe toți că acel produs le va îmbunătăți viața și nu uita să adaugi un link către website-ul tău!
Nu crezi că videoclipul tău va ajunge foarte popular pentru că produsul în sine nu este spectaculos? S-ar putea să te răzgândești după ce îi vei urmări pe cei de la Blendtec. Aceștia au reușit să facă videoclipuri virale cu blendere. Creativitatea este soluția!

10. Sponsorizează un eveniment

Fiecare are o pasiune fie că e vorba de muzică, dans, film, sport sau altceva. Sprijină un eveniment care îți face plăcere! Imaginează-ți cum ar fi ca la sfârșitul spectacolului să auzi mulțumiri pentru tine din partea artistului tău preferat în timp ce pe în spate vezi un poster uriaș cu website-ul tău. Sau cum ar fi să asculți emisiunea ta preferată la un radio local și prezentatorul să îți mulțumească la sfârșit și să le spună tuturor ascultătorilor să intre pe adresa website-ului tău.

11. Spionarea competiției

Când nu mai ai idei, nu-i nimic. Are competiția destule și pentru tine 😉 Bineînțeles, linkurile lor trebuiesc verificate ca să nu ai backlinkuri rele care să te tragă în jos. Există o unealtă și pentru a-ți ușura munca – http://www.opensiteexplorer.org/

Surse de backlinkuri pentru siturile în engleza

In engleza exista un pic mai multa competiție dar în același timp si mai multe oportunități pentru o campanie de optimizare seo.

12. Infografice

Crearea unui infografic nu este atât de greu precum pare. Popularitatea lor este destul de ridicată datorită eficienței cu care se comunică informația pe baza lor.
Dacă vrei să creezi un infografic în câteva momente, poți incerca unul dintre cele 2 adrese de mai jos:

http://infogr.am/
http://visual.ly/

13. RSS feed

Obținerea de backlinkuri din RSS feed se face adăugând linkuri către conținutul tău fie în extras, fie la sfârșit. Pe wordpress pluginul Yoast poate face asta pentru tine.
De asemenea, dacă vrei poți să trimiți linkuri către website-ul tău agregatoarelor RSS. Unele dintre ele sunt gratuite, altele sunt contra cost. Avantajele utilizării acestora este că vei atrage trafic bine direcționat.
Dacă dorești să aplici această metodă, îți recomand aceste RSS sau directoare de blogging:
http://alltop.com/
http://technorati.com/

14. HARO

Dacă vrei ceva cu acoperire globală utilizat de peste 30.000 de bloggeri și reporteri atunci HARO este cea mai bună soluție pentru tine. Fă-te remarcat(ă)!

După cum se poate vedea, nu e greu să găsești surse de backlinkuri relevante pentru campanie de optimizare SEO. Ai nevoie doar de timp și perseverență ca să îți depășești competitorii. Dacă utilizezi sursele de backlinkuri prezentate mai sus și respecți normele de calitate în privința conținutului, elimini orice posibilitate de eșec. Lista aceasta nu este exhaustivă, mai sunt și alte modalități de a obține backlinkuri, însă tehnicile de optimizare SEO si link building prezentate aici îți pot asigura un succes consistent pe termen lung. Acest articol a fost adaptat pe de eggmetrics.com.

Aștept si sugestii si pentru alte surse.

One Response to “14 Surse de Backlinkuri pentru Campania de Optimizare SEO”

  • Paul

    @13 RSS Feed – nu mai folositi Yoast, a dat buleala de ceva vreme, dupa ce ca rupe la resurse nici nu mai face nimic. Au zis si ei intr-un email chestia asta. Dupa ce am sters pluginu si am instalat altul legat de SEO, intr-o saptamana s-au vazut rezultate clare, nu dau nume de pluginuri 🙂
    Ciao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.