Pe 22 aprilie 2014 Google a anunțat o serie de îmbunătățiri pentru Planificatorul cuvintelor cheie(Keywords Planner). Actualizările aduse sunt unanim apreciate de utilizatori și, ca să le expun într-o ordine ușor de înțeles și de reținut, le voi împărți în 3 categorii: timp, locație și dispozitive.

 

1. Timp – acum puteți specifica perioada pentru care doriți să vedeți tendințele privind volumul căutărilor, să comparați căutările cu perioadele anterioare, cu aceeași perioadă a anului trecut sau să optați pentru o căutare personalizată. Un grafic colorat vă va da o imagine rapidă asupra evoluției cuvintelor cheie pe care le utilizați și vă va ajuta să luați deciziile potrivite după analizarea datelor.

Dacă încă mai aveți dubii în privința evoluției viitoare pentru anumite cuvinte cheie sau doriți să mizați pe creșterea volumului de căutări pentru cuvinte cheie care v-ar putea ajuta să vă atingeți obiectivele, aveți acum ocazia să vedeți traficul estimat pentru următoarea lună, următorul an sau pentru un interval personalizat. Pragul de estimare este de 12 luni, suficient cât să vă permită să vă organizați și să puneți la punct o strategie pe termen mai lung cu campanii adwords de succes.

2. Locație – dacă doriți să vedeți volumul de căutări ale cuvintelor cheie pe care le utilizați sau intenționați să le utilizați, acum le puteți vizualiza într-un grafic ușor de citit. Puteți să selectați locațiile dorite și să comparați datele atât din punct de vedere temporal, cât și în funcție de locație. Aceleași estimări ale traficului le puteți obține și pentru locații, oferindu-vă astfel posibilitatea să alegeți locațiile cu cele mai promițătoare evoluții ale traficului de căutare pentru cuvintele cheie vizate.

3. Dispozitive – urmăriți trendul de căutare pe toate dispozitivele – mobile, tablete, computere. Noile actualizări permit analizarea volumului de căutări și compararea acestora pentru  a putea crea anunțuri mai bine adaptate la cel mai popular tip de dispozitiv pentru cuvintele cheie utilizate. Google nu ignoră nici estimările, tabul Dispozitive conținând acum o simulare a costului, afișărilor și clickurilor care ar putea fi obținute peste maxim 1 an.

Ultimele actualizări pentru planificatorul cuvintelor cheie permite o analiză mult mai precisă și mai detaliată a cuvintelor cheie atât în ceea ce privește volumul de căutări, cât și estimativ pentru a alege cele mai bune opțiuni disponibile. Graficele sunt și ele extrem de utile nu doar pentru procesarea mai rapidă a informațiilor, ci și pentru o comunicare eficientă a rezultatelor clienților care ne solicită ajutorul. Elementele vizuale își îndeplinesc perfect rolul facilitând procesul de clarificare și justificare a activității profesioniștilor într-un mod atrăgător, colorat și simplu persoanelor mai puțin familiarizate cu domeniul marketingului online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.