Promovare pe Facebook cu reclame

In ultima vreme am observat ca multi practica clickjacking(sau alte tehnici similare) pentru a obține like-uri pe o anumita pagina, și de asemenea vând astfel de like-uri. Dar pretul lor nu este foarte diferit de o campanie bine optimizata.

Pe Facebook se pot face reclame pentru:

 • URL-uri externe
 • Pagini pe Facebook
 • Pagini pentru locuri pe Facebook
 • Aplicaţii pe Facebook
 • Evenimente pe Facebook
 • Sau alte URL-uri Facebook

Dar in acest caz voi vorbi despre reclamele pentru pagini pe Facebook. Aici aveti optiunea de „Obţine mai multe aprecieri pentru pagină” sau „Promovează postările din pagină”, si „Afişează opţiunile avansate”, dar nu intram inca in detalii.

cyburg.eu-promovare-pagina-facebook

Pentru pagina „In Pantofi”, ma interesează sa obțin mai multe Likeuri,

Ca default reclamele sunt CPM, deci plătiți numărul de afișări. Iar eficienta reclamei depinde foarte mult de target, dar și de titlu, conținut si imagine. In cazul nostru ca audienta la reclama avem pe toti din Romania de gen feminin.

cyburg.eu-reclama-facebook

Dupa multe teste A/B am gasit o combinație intre titlu, conținut si imagine care da rezultate foarte bune(chiar si 170 likeuri cu 1€). Reclama trebuie sa fie simpla, sa iasa in evidenta si sa aiba un call-to-action clar.

Recomand sa faceti experimente cu reclama pentru a vedea ce aduce mai multe Likeuri pentru aceeasi suma.

Sper ca acest ghid sa va convingă sa nu folosiți clickjacking sau alte tehnici mai putin sau mai mult „shaddy” daca aveti nevoie de Likeuri. Pe pagina In Pantofi, am obtinut peste 10 000 de likeuri folosind aceasta reclama.

Dacă doriți și voi o campanie de succes pe Facebook, contactați-ne sau alegeți unul dintre pachetele noastre de promovare pe Facebook.

4 Responses to “Promovare pe Facebook cu 0.01€ pe Like”

 • Raluca

  Buna, daca vreau sa promovez o postare (boost post) ce dimensiuni trebuie sa aiba poza din postarea mea in asa fel incat sa se afseze corect pe Wall-ul utilizatorilor?

 • marius

  Salut, in postarea ta scrie ca ai obtinut chiar 170 likeuri cu un 1euro, vreau sa stiu cat a fost bugetul tau de campanie pe zi sau cat ar fi indicat ca aceasta sa fie !?
  Doresc sa fac o reclama pt haine copii!
  Multumesc, o zi buna !

  • Florin Birgu

   Salut Marius,
   tot 1€ a fost bugetul pe zi. Recomand tot o suma mica pentru a face niste teste cu reclama, apoi dupa ce este optimizata e ok de marit un bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.