Promovați inteligent produsele prin „cross sell”

Daca aveți un magazin online sau plănuiți sa faceți unul, aveți oportunitatea de a vinde cumpărătorilor și alte produse înainte de a apasă pe „Comandă”, aceasta strategie se numește „cross sell”. Si funcționează doar înainte de a finaliza comanda, nu după.

Una din cele mai des folosite metode este de a avea pe fiecare pagina a produselor un link către alte produse relevante. Puteți include un text de genul „Produse relevante”, dar este preferabil sa aveți ceva genul „Cei care au cumpărat acest produs au mai cumpărat:”

promovarea produselor

Exemplu de pe Amazon.com

Cei de la Amazon sunt experți în testare și optimizare, ei au observat ca a doua varianta are rata de conversie mult mai mare decât prima.

O alta varianta ar fi sa adaugați manual produse recomandate pentru unele produse, iar pentru a face aceasta corelație mai inteligent puteți folosi google correlate.

Cand cautam „sandale” observam o legatura intre sandale si „pantaloni scurti”.

promovare upsell inteligenta

Din grafic reiese ca exista o corelare intre ambele produse. Deci unul ar fi teoretic bun de „cross sell” pentru celalalt.

Dar se asemenea se observa și alte corelări interesante, probabil fiindcă sandalele sunt căutate cel mai mult vara. Grafic de pe google trends.

Iar pentru „upsell” puteți oferi pe pagina unui produs o versiune mai buna a acestuia.

Sper sa va fie de folos articolul, aștept sugestii și idei.
De asemenea, exista „upsell” în romana? probabil ca ar fi după varianta franceza „montée en gamme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.