Câteva strategii de SEO și backlinking

Voi presupune ca situl este deja optimizat si voi vorbi in acest articol mai multe despre link-uri.

Link-urile sunt esențiale pentru o campanie de SEO. Dar calitatea lor contează mai mult decât numărul lor. De asemenea este bine de a fi atenți și la ce anchor text folosiți. Încercați sa păreți cat mai natural și diversificat, de exemplu:

 • cuvântul cheie (sandale)
 • variații a cuvântului cheie (sandale de plaja)
 • titlul întreg (Sandale la 30% reducere)
 • numele brand-ului ( ACME )
 • cuvânt cheie + numele brand-ului (sandale ACME)
 • cuvinte generice (aici)
 • link-ul paginii (www.example.com/sandale)

Puteți citi multe aici http://moz.com/blog/anchor-text-distribution-avoiding-over-optimization

Acum câteva din metodele mele de backlinking:

Spionaj!

Una din metodele mele preferate este sa copii link-urile siturilor deja pe prima pagina. Astfel teoretic dacă faceți tot ce fac ei, dar și ceva în plus puteți sa aveți un rank mai mare decât ei. Asta doar teoretic, deși practic lucrurile nu sunt chiar asa deoarece mai sunt și alți factori precum CTR-ul si conținutul ,cel mai probabil veți avea oricum un rank destul de similar.

Instrumente folosite pentru a „fura” link-uri:

https://ahrefs.com/

http://www.opensiteexplorer.org/

http://www.majesticseo.com/reports/site-explorer

P.S. un mic update, nu copiati link-urile care par „spammy”, voi scrie un alt post despre cum le puteti evita. Dar in principiu link-urile trebuie sa fie de pe situri relevante, si sa nu fie „langa” cela care arata catre situri care spamuiesc.

Directoare Web / Business

Fie directoare web sau business, link-urile lor sunt foarte ușor de obținut dar pot avea de cele mai multe ori a valoare slaba, și e bine de evitat excesul. Încercați sa aveți un portofoliu de link-uri cat mai diversificat.

Lista de directoare românești:

http://www.trafic.ro/vizitatori/top-siteuri-cautare-portal-directoare-generaliste

Guest blogging

O metoda foarte buna de a obține link-uri de calitate. Procesul este astfel, scrieti un articol interesant(de preferabil nu un advertorial, dar in același timp sa aveți și un link in articol), apoi contactați bloggeri și propuneți-le sa posteze articolul vostru. Pentru a accepta, le puteți propune la schimb tot un guest post pe situl vostru sau sa le oferiți ceva, gen o campanie pe facebook de 10€ sau un produs dacă aveți un magazin.

Forumuri

Link-ul nu trebuie sa fie neapărat la semnătura, puteți avea și profil un link si o descriere. Iar forumul este bine sa fie despre nișa voastră, sau subformul unde postați sa fie.

Comentarii blog-uri

Nu folosiți nimic automați, veți avea mai mare șanse ca link-ul sa fie aprobat pe un blog de calitate dacă citiți conținutul și oferiți un comentariu bun.

Comunicate de presa

Daca aveți un site destul de cunoscut un comunicat de presa va poate ajuta a obține câteva link-uri.

Interviuri

Cel mai probabil exista în nișa voastră o persoana căruia sa-i luați un interviu, poate fi prin si email. Iar după ce îl publicați este bine de oferi link-ul și persoanei care a dat interviul ca cel mai probabil ii va da share ori pe blog or pe facebook/g+/twiter/altceva.

Liste gen „top 10 bloggeri despre IT”

Daca aveți de exemplu un magazin IT, puteți face o scurta liste despre top 10 sau 3 bloggeri din industrie si sa ii contactați pentru a le cere acordul de a fi in lista(asa afla despre aceasta lista). Apoi din nou când e publicata lista, deoarece este foarte probabil ca link-ul articolul sa fie distribuit facebook sau pe blog.

Gratis!

Oferiți ceva gratis pentru a atrage link-uri si like-uri. Daca sunteți developer web puteți oferi niște tutoriale video sau template-uri cu scopul de a atrage link-uri.

Continut

Avand un articol foarte interesant puteți atrage link-uri și like-uri. Idei de conținut:

 • infografice
 • meme-uri sau ceva amuzant
 • sondaje
 • tutoriale
 • poze și descrieri de la conferințe sau evenimente din nisa
 • ceva interactiv și interesant legat de nișa precum un test

Desigur ca sunt mai multe strategii de seo si metode, voi încerca sa scriu in articolele viitoare despre tot ce se practica în industria SEO și Marketing Online. Aștept sugestii si comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.